Om Gården

Om Relsbo Gård

Gården har anor sedan flera hundra år tillbaka och har både fungerat som kvarn och gästgivargård. Under många år var här travstall och den berömda travhästen Legolas stod uppstallad på Relsbo Gård under sin storhetstid. Vi kommer så småningom att uppdatera hemsidan med mer information om gårdens historia. 

 

Idag är gården hem åt tre familjer, ett antal hästar, hundar och katter. Inriktningen numera är hästgård med ridhästar. De som står med häst här rider med lite olika inriktningar. Allt från dressyr, hoppning till Westernridning och Working Equitation. Här finns såväl hobbyryttare till satsande tävlingsryttare och vi som rider är i åldern 9-65 år.

 

Stallet

Vi tar emot inackorderingar i Övre stallet och Mellanstallet. Där finns 13 boxar i storlek 9-10 kvm med gedigen boxinredning. Det finns en liten pentrydel, två redskapsgångar med krokar för foderförvaring och två uppvärmda sadelkammare. Spolspilta med varmvatten samt tillgång till WC/Dush. Gott om plats att göra i ordning din häst i breda stallgångar. Lättsopat underlag med marksten.

Ridhus och ridbanor

Ridhuset är mycket ljust och luftigt och byggt med trälimbalkar. Behaglig och väl fungerande belysning. Traditionellt underlag. Måtten är 22 x 60 meter. I ridhuset finns tillgång till hindermaterial som man får låna gratis.

 

Utomhus finns rak och rundbana nere vid de större betesmarkerna som har sandunderlag som vi sladdar regelbundet. Bägge banorna mäter ca 850 meter vardera.

 

Bakom ridhuset finns en paddock som mäter 20 x 60 och har paddex som underlag.