Inackordering

Inackordering på Relsbo Gård

 

Som inackorderad hos oss står man antingen på box eller lösdrift. Nedan beskrivs de olika alternativen. Gemensamt för bägge alternativen är att vi som driver gården sköter om underhåll och reparationer samt det löpande arbetet med ex.vis balbyten, foder- och ströbeställningar, harva och sladda ridbanor och ridhus mm. Alla inackorderade har fullt tillgång till hela anläggningen och får ett skåp samt en foderlåda att förvara saker/foder i. Alla garanteras minst två sadel- respektive tränshängare i uppvärmd sadelkammare. Man får ställa upp transport gratis hos oss om behov finnes av detta. Allt hinder- och övrigt träningsmaterial får man låna gratis. Tre spolspiltor varav en utomhus finns till ert förfogande. Varmvatten finns i stallet så även dusch/WC samt täckesrum. 

 

Stallplats på box

Vi ombesörjer följande tjänster: Utsläpp och morgonfodring vardagar samt kvällsfodring alla dagar. Insläpp vardagar samt in- och utsläpp och morgonfodring helger läggs på schema. Lunchfodring fixar vi gemensamt. Du eller av dig utsedd person (medryttare eller liknande) sköter dagligen om din häst och förbereder foder. Hästarna får mat fyra gånger om dagen. Åtagande i form av in-/utsläpp, helgfodring samt enklare stallsysslor. För närvarande ca 1-2 per vecka. Boxarna är ca 9-10 kvm stora och de flesta har takhöjd godkänd för stor häst. Övriga har takhöjd godkända för ponny och häst upp till 162 cm. 

 

Lösdriftsplats (för valackar)

Vår lösdrift är öppen för friska valackar och är dimensionerad för upp till sju hästar. Som uppstallad i lösdriften har du samma rättigheter att nyttja hela anläggningen som de som står på box. Åtagande i form av mockning av ligghall, foderplatser och gången mellan dessa samt vattenbyten. Lösdriften hjälps också åt dagligen att kolla att alla hästar verkar må bra. Lösdriftshästarna har tillgång till uppvärmt vatten på vintern. I lösdriftshallen finns stallgång, två boxar som lösdriften disponerar samt en uppvärmd sadelkammare. Man har fri tillgång till grovfoder under balsäsong och maten serveras i foderhäck via slowfeedingnät och står på två gjutna betongplattor som vi alternerar mellan. Vattnet är i ligghallen vilket gynnar naturlig rörelse mellan vatten och mat. I ligghallen är underlaget sand respektive halm.